Türkiye'de motorlu araç sayısı 14 milyonu, sürücü sayısı da 20 milyonu aşarken, son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 45 bin 188 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Kaza sonrası yaralı takibinin yapılmaması nedeniyle de araştırmalara göre ölü sayısının 90 bini aştığı belirtildi.
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği yayımlanan resmi raporlara göre, trafik ve yol güvenliği bilançosunun ''ürkütücü boyutlara'' ulaştığı kaydedildi.
Son 10 yılda Emniyet Genel Müdürlüğünün yayınladığı resmi raporlara göre, trafik kazalarında 45 bin 188 kişinin hayatını kaybettiğini, 1,5 milyondan fazla kişinin de yaralandığını belirtilen rapora göre ''Olay yeri sonrası yaralananların 30 gün takibi yapılmadığından daha sonra ölenlerin sayısı istatistiklere yansımamakta. Bunların da toplamı yaklaşık birebirdir. Yani gerçek ölüm rakamı 90 bini aşmaktadır''
Trafik kazalarında yaralananların yüzde 15'inin geçici, yüzde 5'inin de daimi sakatlıkla hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıkları
''Yapılan araştırmalara göre trafik kazalarının ülkemize verdiği maddi kayıplarımın boyutu 1 milyar 112 milyon liraya ulaşıyor. Kaybolan zaman ve katma değer ise bu hesabın içinde yok.
Araç sayımız 2009 yılı itibariyle 14 milyonu, sürücü sayımız ise 20 milyonu aştı. Araç artış sayımız yıllık ortalama yüzde 4-6, sürücü sayımız ise yüzde 6-9 arasında artıyor. Böyle bir artışın, riski daha da tetiklediği aşikar. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre Türkiye, trafik kazalarında ölen 0-14 yaş gurubu sıralamasında 5'nci sırada bulunuyor.
Her gün onlarca aile çoğu çocuk olmak üzre trafik terörünü yaşıyor.