Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü’nün uyuşturucu madde ticareti ve bağımlılığı ile yürüttüğü mücadele yoğun bir biçimde sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda bir kamyonda 103 kilogram esrar yakalayarak büyük bir başarıya imza atan emniyet müdürlüğü ekipleri, şimdi de çok kapsamlı bir operasyonla yaklaşık 150 kişiyi gözaltına aldı.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü, düzenlediği birkaç gündür süren  kapsamlı bir operasyonla  Satıcı olduğu iddia edilen sekiz,  kullanıcı olduğu iddia edilenler ise  140’ın üzerinde olmak üzere  yaklaşık 150 kişiyi göz altına aldı.

 

Operasyonların büyük bir titizlikle icra edildiği ve operasyon yapılan bölgelere resmi kıyafetli polislerin alınmadığı öğrenilirken, operasyonun bir seferde yapılan en kapsamlı operasyonlardan biri olduğu düşünülüyor.

 

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları yapılan zanlılar, altışar yedişer kişilik gruplar halinde yargılanmaları yapılmak üzere polis nezaretinde yaya olarak Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılarak Düzce Adliye Sarayı’na getirildiler. Zanlıların bazıları görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

 

Zanlıların adliyedeki işlemlerinin gün boyunca devam ettiği öğrenilirken, adli işlemler, tüm zanlıların sorgulamasının tamamlanmasına kadar sürecek.