Tem otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde sabah saat 09.00 sıralarında meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Olayı gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Ahmet Arslan idaresindeki 34 BH 9821 plakalı oto, 09.00 sıralarında, sürücünün orta şeritte giderken uyuması nedeni ile direksiyonu sağ tarafa kırdığında sağ şeritten gelmekte olan Recep Yayıkçı idaresindeki 34 BC 021 plakalı otonun önüne gelince sürücü Recep Yayıkçı otoya çarpmamak için direksiyonu kırdığında bariyerlere girdi.

Bariyerlerin delip geçtiği otoda bulunan sürücü Recep Yayıkçı, Mursel Yayıkçı, Fatma Yayıkçı, Canan Yayıkçı ağır yaranırken, Direksiyon başında uyuyan Ahmet Arslan’ın kullandığı oto ise bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Bu otomobilde bulunan sürücü Ahmet Arslan ve yanında bulunan eşi Melahat Arslan da yaralı olarak araçlarından çıkartıldı.

Yaralılar ekiplerin yaptığı ilk müdahalenin ardından 112 acil servis ambulansları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürülerek tedavi altına alındılar. Bariyerlerin delip geçtiği otoda can kaybının olmaması sevindirici olurken, Jandarma Ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Olayın bir başka düşündürücü tarafı ise kazanın yaşandığı mevkinin orta refüjü kapalı olduğundan dolayı ekiplerin olay yerine ulaşmak için Hendek'ten dolaşmak zorunda kalması oldu. Olaya ilk müdahaleyi İstanbul istikametine girmek için Hendek'ten dolaşan ekipler gelene kadar Hendek'ten gelen Ambulans görevlileri yaptı.