Kendisini hâkim, savcı, polis gibi tanıtarak para talep eden dolandırıcıya Düzce Emniyeti suçüstü yaptı. Edinilen bilgilere göre; daha önceden hırsızlık, dolandırıcılık gibi bir çok suçtan sabıka kaydı bulunan Ömer A. İsimli dolandırıcı telefon ile aradığı Nezahet Ç.’Ye kendisini baş komiser olarak tanıttı. Nezahet Ç. Den istediği parayı bir poşete koyarak Çay Mahallesi’nde bir noktaya bırakmasını söyledi. Durumu haber alan Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Çay Mahallesini ablukaya alarak dolandırıcının gelmesini bekledi. Kısa süre sonra gelen dolandırıcı parayı almak üzere iken emniyet ekipleri suçüstü yaparak gözaltına aldı. Nezaket Ç. adlı kadın ise kurbanlık parası ve bileziklerini dolandırıcıya kaptırmaktan son anda kurtuldu.

Zonguldak, Eskişehir gibi illerde çok sayıda sabıkası olan şahıs emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek hâkim karşısına çıkarıldı. Ömer A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet yetkilileri vatandaşlara uyarılarda bulunarak telefonlar kendilerini arayarak para talep eden kişilere itibar etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Haber;İ.KELEŞ