Bolu’da kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri şahsı kaçıran 5 kişi, Düzce il emniyet müdürlüğü ekiplerince Öztürkler kavşağında kıskıvrak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bolu da ikamet eden S.S., elinde yüklü miktarda tarihi eser ve altın olduğunu söyleyerek,  O.Y. E.A. A.Y. E.Y. ve H.Y. ile irtibata geçti. S.S’den tarihi eserleri ve altınları alan şahıslar İstanbul’a döndüklerinde dolandırıldıklarını anladılar. 5 şahıs S.S. ile tekrar buluşmak üzere irtibata geçti. Bolu Abant sapağında buluşan şahıslar S.S.yi silah zoruyla araca bindirip kaçırmak istedi.

Olayın ihbar edilmesi, Bolu emniyetini harekete geçirdi. Şahısların bulunduğu iki araç takibe alındı Ancak şahıslar polisin elinden kaçmayı başardı. Bolu ile  Düzce emniyet müdürlüğünün irtibata geçmesi sonucu Kaynaşlı mevkiinde barikat kuruldu. Polisin dur ihtarına uymayan araçlar Düzce merkeze kadar geldi.

Çoban dalcıkta beklenmeyen bir şey oldu ve E.A idaresindeki 34 ZA 6059 plakalı araç yolda durarak S.S. yi indirdi ve yola devam etti. Kaçan iki araç Öztürkler kavşağında kurulan barikata takıldı. E,A idaresindeki 34 ZA 6059 plakalı araç ile H.Y. idaresindeki 34 ZA 9554 plakalı araçlar yakalanarak arama yapıldı. Aramalar sonucu araçlarda 2 si ruhsatsız olmak üzere 3 adet silah ele geçirildi. Olay yerine çok sayıda asayiş ve trafik ekibi sevk edilirken adam kaçırma olayına karışan O.Y. E.A. A.Y. E.Y.H.Y ile kaçırılan S.S. göz altına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.