27 Mayıs'ta Yeni Sanayi Çarşısı No:18'de bulunan Yahya Keskin'e ait bir işyerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından 253 parça madeni yağ ürünü çalındı. İşte her şey hırsızlık olayının gerçekleşmesiyle birlikte başladı. İl Emniyet Müdürlüğü hemen harekete geçerek olayın peşini bırakmadı ve olayı gerçekleştirdiği tahmin edilen 35 DNC 47 ile 35 BHP 59 plakalı araçları ve araçta bulunan 5 şüpheli şahısı bulmak için amansız takibe başladı. Aramalar kapsamında şüpheli araçların yine aynı gün Gölyaka Otoban Gişelerinden geçiş yaptıkları görüldü.

Araç plakalarının 35 olması nedeniyle şüphelilerin İzmir'e gidebileceği gözönüne alınarak güzergah üzerindeki noktalara haber verildi. Aramalar sonucunda hırsız, kendini ele verdi. Yine aynı gün Akhisar'da bulunan Devlet Karayolu Bölge Trafik Büro Amirliği yakınlarında trafik kazasına karışan 35 DNC 47 plakalı araç sürücüsü M.L. isimli şahsın yapılan araştırmalar sonucunda hırsızlığa karıştığı öğrenildi. Hırsızlığa karıştığı gerekçesiyle şüpheli M.L. gözaltına alındı.

Hırsızlığın yapıldığı işyeri sahibi Yahya Keskin de ele geçirilen ürünlerin kendisine ait olduğunu onayladı. Yakalanan şüphelinin ifadesi alınırken diğer şüphelileri arama çalışmaları ise devam ediyor.