Ankara ve Düzce Kaçakçılık ve Organize Suçlar Ekiplerinin organize çalışması sonucunda Suriye, Düzce ve Rusya Federasyonu arasında gerçekleşen bir silah kaçakçılığı ortaya çıkarıldı.

Edinilen Bilgilere göre, aylardır süren kapsamlı bir istihbarat çalışmasının ardından Pazartesi sabahı TEM'de bir operasyon düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, iki tır içinde bulunan çok sayıda Glock Marka silah ve bir miktar uyuşturucu ele geçirdi. Operasyonda araçların sürücüleri göz altına alındı.

İstihbarat çalışması daha sonra istanbul'da devam ederken, aynı çalışma kapsamında İstanbul'da yakalanan zanlılar da Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekipleri tarafından yapılan sorgularının ardından Düzce'ye getirildi.

Söz konusu silahların menşeinin Kuzey Irak olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. İddialara göre, Amerikalıların Kuzey Irak'ta Saddam yönetimi karşıtlarına dağıttığı glock marka tabancalar, Merkezi Düzce'de bulunan bir şebeke tarafından aracılar vasıtasıyla Suriye'den temin ediliyor daha sonra da kuryeler vasıtasıyla Rusya Federasyonu'nun içinde bulunan sorunlu bölgelere sevk ediliyordu.