Özel bir Sigorta şirketi, trafik kazalarının yoğun olduğu Türkiye’de 81 ilde 43 bin 455 araç sürücüsünün kurallara uyumlarını kaydederek, trafik risk haritasını çıkardı. Araştırmaya göre, trafikte cep telefonu kullanımı, hız sınırının aşılması ve kemer kullanmama en çok ölümlü kazaya sebebiyet veriyor.

Türkiye’nin 81 ilinde seçilmiş gözlem noktalarında 324 kişilik bir kadronun katılımı ile eş zamanlı yapılan Türkiye Trafik Risk Haritası Araştırmasına  göre; Düzce “Yüksek Riskli” bölge olarak gösteriliyor.

Türkiye’de sürücülerin hız tahditlerine uyumluluk konusunda yüksek riskli ve hatta hayati tehlike oluşturacak şekilde ihlaller yapıldığı belirtilirken, Düzce bu haritada, “çok yüksek riskli iller”arasında gözüküyor.

Tüm kurallar çerçevesinde yapılan analizlere göre Düzce, kadın sürücülerin kurallara daha çok uyum gösterdiği “çok güvenli” 52 il arasında yer alıyor. Ancak aynı durum Düzceli erkek sürücüler için geçerli değil. Araştırmaya göre Düzce’de erkek sürücüleri kuralları daha yüksek oranlarda ihlal ettikleri görülürken, risk haritasında “en yüksek riskli bölge”