Özellikle son birkaç ay içinde Düzce genelinde ev, işyeri, çanta ve ATM hırsızlıkları dikkat çekerken hırsızlıklarla birlikte ayrıntılar da ortaya çıkıyor.

Düzce'de son aylarda meydana gelen hırsızlık olaylarının çoğu başka illerden gelen kişiler tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına ise her zaman olduğu gibi Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Ekipleri müdahale etti. Kısa süre içerisinde hırsızlar yakalanırken olayların hep şehir dışından gelenler tarafından gerçekleşmesi ise ayrıntı olarak akıllarda kaldı

Son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olayları incelendiğinde ise şu tablo ortaya çıkıyor: Türkiye'nin bir çok ilinde sık sık meydana gelen çanta hırsızlığı olayından Düzce de nasibini aldı. Geçtiğimiz aylarda Ereğli'den Düzce'ye gelen bir grup çanta hırsızı kadın şehir merkezinde vatandaşların hareketlerinden şüphelenmesiyle yakayı ele verdi. Polis tarafından kısa sürede yakalanan hırsızların tamamının kadınlardan oluşması dikkat çekti.

Organize şekilde yapılan ev soygunları da Düzce'de bir dönem ard arda yaşandı. Düzce ile birlikte bir çok ilde soygunlar gerçekleştiren şebeke emniyetin eş zamanlı operasyonlarıyla çökertildi. Yaklaşık 1 ay önce Cumayeri'ne bağlı bir köyde hareketlerinden şüphelenilen ve köyde yaşamadıkları tespit edilen iki şahıs da hırsızlık şüphesiyle muhtar ve kardeşi tarafından yakalanmak istenmiş ancak silahların konuştuğu kovalamaca sonucunda şahıslardan biri ölmüş diğeri yaralanmıştı. Düzce'de sık meydana gelen hırsızlık olaylarından biri de ATM soygunu. Merkezde ve bazı ilçelerde ATM cihazını soymaya kalkışan şahısların büyük kısmı bugüne kadar polis tarafından suçüstü yakalandı. Düzce'de son aylarda ev, ATM ve çanta hırsızlığının dışında sık olmasa da işyeri ve oto hırsızlıkları da meydana geldi.

Diğer taraftan işlenebilecek suçların önüne geçmek için merkezde belli noktalara kurulması kararlaştırılan MOBESE kameralarının işleve geçmesi ile birlikte hırsızlık suçlarında da azalma bekleniyor.