23 Kasım’da Nijerya’nın Isa şehri yakınlarında yol eşkiyalarının silahlı saldırısına uğrayan ve yanındaki iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan yaralı olarak kurtulmayı başaran Düzceli Davut Kaplanoğlu, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde gördüğü tedavinin ardından memleketi Düzce’ye döndü.

Vücuduna 6 kurşun isabet eden ve yaklaşık iki aydır tedavi gören Kaplanoğlu, son ameliyatının ardından taburcu edilerek Düzce’ye gönderildi. Kaplanoğlu yaşadığı korku dolu anları öncü mikrofonlarına anlattı.



Bir yıldır Lübnan asıllı bir inşaat firması adına Nijerya’da görev yaptığını belirten Kaplanoğlu, ben İnşaat Mühendisiyim. Orada benimle birlikte toplam 5 Türk arkadaşım görev yapıyorduk. Biz bir yıldır Nijerya’nın yollarını asfaltlıyorduk dedi. Olay günü Nijerya’nın Isa şehrinden Shaki şehrindeki şantiyeye gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Kaplanoğlu, 110 km. yolu henüz yarılamamıştık ki viraja girdiğimiz esnada aniden çapraz ateşe tutulduk ve yanımda bulunan şoför arkadaşım Ebubekir ilk vurulan kişi oldu. O esnada ben de kurşun yedim. Hemen kapıyı açıp arabadan inerek kendimi yere attım. Bu esnada silah sesleri devam ediyordu ve arka koltukta oturan mekanik uzmanı arkadaşım Ademu’nun da vurulduğu gördüm. Bu arada ben telefonla şantiyeyi arayıp arkadaşlarımdan yardım istedim. Kerdişi arayıp helallik aldım. Telefonumu kapatırken sesi duyup üzerime tekrar ateş ettiler. Şansım varmış ki ölmedim.

Daha sonra Oyo şehrinde müdehale edildi, çok kan kaybetmiştim. Türk adakaşlarımla kanımız uyuşunca bana kan vererek hayatta kalmamı sağladılar. Daha sonra Türk Hava Yolları’nın uçağı ile özel izin alınarak yaralı halde Ankara’ya getirildim ve hemen ameliyata alındım. Yaşadığıma halen inanamıyorum. Arkadaşlarımın olay yerinde can vermesi beni çok üzdü. Bu tür olaylar sıklıkla oluyordu , ancak yol kesip insanların üzerindeki değerli eşyaları alıp bırakıyorlardı. İlk kez bu tür silahlı saldırı olayı yaşandı ve iki kişi hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştirenler ise kayıplara karıştı dedi.



Davutoğlu, iki aydır tedavi gördüğünü belirterek, şuan evimde çocuklarımla bir aradayım. Onları tekrar görmek beni çok mutlu etti. Ancak bu benim mesleğim , iyileşir iyileşmez tekrar görevime geri döneceğim dedi.