Düzce'de son günlerde sayıları artan ve toplum içinde huzursuzluğa neden olan madde bağımlısı gençler için hazırlanan projeler ne yazık ki yeterli olmuyor. Başta metruk binalar olmak üzere her kuytu köşeyi mesken tutan madde bağımlıları halkı da tedirgin ediyor. Vatandaşlar madde bağımlılarından duyduğu korkunun yanı sıra çevreye verdiği zarardan da yaka silkiyor. Poşet ve şişelerde uyuşturucu madde çeken gençlerden geriye çöp yığınları kalıyor.

 

 

Hamidiye Mahallesi Öztürkler Kavşağı mevkiinde madde bağımlısı olduğu öne sürülen bir grup ortaokul öğrencisi, başlatılan projelerin başarısızlığını kanıtlar nitelikteydi. Bir fındık bahçesinde ortaokul öğrencileri olduğu iddia edilen bir grup genç, uyuşturucu madde kullanırken arsa sahibi tarafından görüldü.

Gençlerin okul formalı olduğunu iddia eden arsa sahibi, “Burada olanları çekin ki artık yetkili makamlar ciddi bir şekilde harekete geçsin.” diyerek televizyonumuza başvurdu.
Fındık bahçesinin tel örgülerle çevrilmesinin bile çözüm olmadığı görülürken çevrede bulunan vatandaşlar, daha kalıcı bir proje yaratılarak gençlerin bu illetten kurtarılması istendi.

 

 

Umut yıldızı 3 projesi başlatılmıştı

Atıl binaları ve inşaatları mesken edinen gençler için Emniyet Umut Yıldızı 3 projesini başlatılmıştı. Proje ile suça sürüklenmiş ve risk altında olan 30 çocuk çeşitli meslek edindirme kurslarına gönderilerek rehabilite edilecek ve meslek sahibi olacaktı.
Başta metruk binaları mesken tutan ve Düzce’de her geçen gün artan madde bağımlılığı için biran önce daha kalıcı ve daha kapsamlı bir projenin hayata geçirilmesinin şart olduğu görülüyor.

 

Haber; G.KARDUZ