Dün akşam Gümüşova’da metruk bir binada konaklayan yaklaşık 30 kişilik fındık işçisi ile Gümüşovalı vatandaşlar arasından gerginlik çıktı. Edinilen bilgilere göre; Gümüşova ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde konaklayan Doğu ve Güneydoğu illerinde gelen fındık işçilerinin yanlarında bulunan çocuklar iddiaya göre mahalle çocuklarına bıçak çekti.


Çocukların durumu büyüklerine bildirmesi üzerine mahalleli toplanarak fındık işçilerinin bulunduğu binaya yürüdü. Kısa süreli çıkan gerginlik nedeni ile Cumayeri ve Gümüşova’dan polis ekipleri sevk edildi. Tedbir amaçlı ise Düzce merkezden çevik kuvvet ekipleri ile emniyet ekipleri sevk edildi. Mahalle halkının gösterdiği tepki nedeni ile kaldıkları binayı boşaltan 30 kişilik fındık işçileri emniyet ekipleri eşliğinde ilçeden ayrıldı.



İl emniyet müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ve Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük de olayın yaşandığı Fatih Mahallesi’nde tahliye çalışmalarını yakından takip etti. Fındık işçileri sorunsuz bir şekilde polis eskortluğu eşliğinde ilçeden çıkarıldı.

HABER;İ.KELEŞ