Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Kefalet Odası'na bu sabah polis baskın düzenleyerek arama yaptı. Baskınlar devam ederken TRT 2 kanalının altyazı geçtiği iddia edildi ve baskının Ergenekon operasyonu kapsamında yapıldığını, evleri de aranan Ereğli Belediye Başkanı AKP'li Murat Sesli ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu’nun gözaltına alındığını duyurduğu ileri sürüldü.

Ereğli Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Kefalet Odası görevlileri bugün saat 08.00’de işe geldiklerinde içeri alınmadı. 3 binada arama yapan polis, Başkan Sesli'nin Balı Mahallesi'ndeki, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu'nun evinde ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in işyerinde de arama başlattı. Polisler arama yaparken Başkan Sesli’nin de evinde bulunduğu belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar, polis nezaretinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kdz. Ereğli ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu 20'nin üstünde kişinin, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Murat Sesli, Ahmet Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz ve restoran sahibi Süleyman Sarımsak, polis nezaretinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü binasının önünde gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde aralarında Ereğli Beldiyesi ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın da bulunduğu bazı yerlere baskın yapmıştı. Sabah 05.00 sıralarında Zonguldak'tan Ereğli'ye hareket eden ekipler, operasyon kapsamında Ereğli Belediyesi, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in şahsi ofisi, Kirazlar Otel ve Süleyman Sarımsak isimli şahsa ait bir lokantada arama başlatmıştı. Gözaltına alınan şahısların İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması devam ederken, konuyla ilgili yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.