Bolu’nun Mudurnu ilçesinde sahte parayla aldıkları koyunu Düzce’de satmak isteyen dolandırıcılar Düzce Jandarma Komutanlığı tarafından yakalandı. Mudurnu Taşçılar Köyünde ikamet eden Ş.K isimli vatandaşa ait koyun ve kuzulardan oluşan 67 adet küçükbaş hayvan 21 bin TL’ye sahte para verilerek sahibinden alındı.


Hayvan sahibi durumu fark ederek Bolu Jandarma komutanlığına başvurdu. Jandarma ekipleri, Söz konusu dolandırıcılık olayı sonucunda alınan küçükbaş hayvanlar kamyonetle Düzce istikametine götürüldüğü bilgisine ulaştı. Durumun düzce Jandarma komutanlığına bildirilmesi üzerine 4 şüpheliden H.B,S.B ve S.Ş Gölyaka’da aynı gün saat 21.30 sıralarında yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bolu T tipi kapalı cezaevine gönderildi.


Olayın firari şüphelisi olarak aranan ve hayvanları piyasada satmaya çalıştığı öğrenilen M.A ise Düzce İl Jandarma Komutanlığı istihbarat şube müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası Düzce Merkeze bağlı ozanlar köyü tınaz mevkiinde bir dolandırıcılık suretiyle alınan küçükbaş hayvanlarla birlikte yakalandı.


Adli makamların talimatları doğrultusunda ele geçirilen hayvanalar bolu jandarma komutanlığı ekipleri ile birlikte olay yerine gelen ve kendisine ait hayvanlar teşhis eden Ş.K isimli şahsa, hayvanları satmaya çalışan M.A isimli şüpheli ise Bolu Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır