Tem Otoyolu Gümüşova Yongalık Mevkiinde saat 11.00 sıralarında frenleri tutmayan Tırın bariyerlere çarparak takla atması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı.

 

Olay İstanbul’dan Ankara yönünde seyretmekte olan Halil İbrahim Yıldız idaresindeki 34 FG 4086 plakalı, temel gıda ve temizlik maddeleri yüklü kamyonun, Gümüşova Yongalık mevkiine geldiğinde frenlerinin tutmaması sonucu, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile meydana geldi.

 

Önce bariyerlere çarpan tır, daha sonra dorsenin savrulması ile ters yöne döndü ve yoldan çıkarak takla attı. Olayda araç sürücüsü Halil İbrahim Yıldız araç içerisinde sıkışarak yaralandı. Yıldız’ı sıkıştığı yerden Düzce İtfaiyesi Kaza Kırım Ekibi çıkarırken, ambulansın olay yerine gelmekte gecikmesi üzerine yaralıya ilk müdahaleyi yapmak da kaza kırım ekiplerine düştü.

 

Kaza Kırım ekibinin ilgilendiği sürücü Halil İbrahim Yıldız, yakınlarına telefonla olayı anlatırken, Gümüşova rampası’nı inerken aracın birden hızlandığını, havalı frenlerin görev yapmaması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.

 

Yıldız, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet hastanesi’ne kaldırılırken,  olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.