Bir süre önce üzerindeki yüklerle birlikte tırları çaldıktan sonra üzerindeki yükleri alarak tırları ters istikametlerde terk eden çetenin mensupları Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin başlattığı, Sakarya,Gebze ve Pendik Emniyeti Asayiş ekiplerinin de sonradan destek verdikleri bir operasyonla ele geçirildi.

24 Temmuz 2008 tarihinde Kdz.Ereğli'den saç yüklü olarak yola çıkan bir tır üzerinde bulunan yükle beraber çalınmıştı. Yükü aldıktan sonra Düzce'de ki evinde konaklayan tır şoförü, evine 100 metre mesafede park ettiği tırın üzerindeki yükle beraber çalınması sonucunda Düzce Emniyetine müracaat ederek şikayetini bildirmişti.

Güzergah üzerinde bulunan tüm illerde fiilen takip yapan Düzce Asayiş Şube ekipleri elde ettikleri tüm bilgi ve belgelerle tır ve üzerinde bulunan yükü İstanbul Pendik'te ele geçirdiler. Düzce'den takibe başlayan Asayiş Şubesi ekiplerine Sakarya, Gebze ve Pendik asayiş şubelerinin de destek vererek, tırda ki yük büyük bir depoda başka bir tıra nakledilmeden yakalandı. Tırın çalınması sırasında tırın içinde bulunan 2 kişi ve hırsızlık sırasında eskortluk yapan 2 kişi ele geçirildi.

Bu olayın takibi ile başlatılan operasyon sonucunda Düzce ve komşu illerde daha önce meydana gelen tır hırsızlıklarının da faili olduğu anlaşılan 4 kişi yakalandı.

Yakalanan E.B, M.K, U.Y ve M.Ö isimli şahısların yapılan sorgulamanın ardından, tır hırsızlığı yapmak üzere suç örgütü kurduğu şüphesi ile mahkemeye sevk edildiği de alınan bilgiler arasında yer alıyor.