Edinilen bilgilere göre Gaziantep ilinden gelerek Düzce ve çevre illerde organize bir şekilde büyükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları tespit edilen şebeke üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı'nın titiz ve amansız bir takip sonucunda yakalandı. Şebeke, çaldıkları hayvanlarla birlikte otobanda seyir halinde iken, Düzce ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince ortaklaşa düzenlenen operasyonda Kocaeli ilinde yakalandı.

Düzce'de Fevziye Köyü'nden 3, Küçük Mehmetler Köyü'nden 2, Sakarya-Hendek ilçesi Şevketiye Köyü'nden 3 olmak üzere toplam 8 büyükbaş hayvan çalan şebeke üyeleri F.A. ile M.D.D., çaldıkları hayvanları 50 FC 260 plakalı araç ile Kocaeli’ndeki şebeke üyesi kasap H.P’ye satmaya götürürken uzun ve ısrarlı takip sonucu hayvanlarla birlikte otobanda ele geçirildiler.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre. şebeke üyelerinin çaldıkları hayvanları Bursa, Kocaeli ve Sakarya illerindeki şebeke üyesi hayvan besicilerine ait küpeli hayvanlarla takas yaparak, aldıkları hayvanları farklı kasap ve şahıslara sattıkları tespit edildi. Çalınan hayvanlar satılan yerlerden getirilerek teşhis edilmelerinin ardından sahiplerine teslim edildi. Yakalanan F.A., M.D.D., H.P., N.Y., Y.B. isimlerindeki 5 kişilik şebeke üyesi, Hendek adli makamlarınca tutuklanarak cezaevine gönderildi.