Akçakoca'da üç kişinin boğularak hayatını kaybetmesi ile dikkatler alınması gereken önlemlere çevrilirken, bir boğulma haberi de Sakarya'dan geldi. Bir kişi boğulma tehlikesi geçiren kişiye yardım etmeye çalışırken hayatını kaybetti. Kimliği belirlenemeyen bir kişi de denizde kayboldı.

Karasu'da Işık Sitesi'nin önünde kimliği belirlenemeyen bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Kumsalda Cankurtaran bulunmasına rağmen Su Kızağının arızalı olması nedeniyle cankurtaranlar olaya müdahale edemedi. Olay sırasında kumsalda bulunan ve emekli astsubay ol duğu bildirilen Orhan Vardar adındaki kişi olaya müdahale etti.

Boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarılırken, Vardar denizde kayboldu. Cankurtaranlar yaptıkları arama sonucunda Vardar'ın cesedini bularak denizden çıkardılar.

Öte yandan, 32 Evler mevkisinde denize giren 19 yaşındaki Bayram Kurban, dalgalar arasında kayboldu. Bayram Kurban, bulunamadı.Bu arada, bölgedeki cankurtaran kulelerine kırmızı bayrak asılarak denize girmenin tehlikeli olduğu duyurulmasına rağmen çok sayıda kişinin girmeye devam ettiği gözlendi.

Bölgede yaşanan boğulma olaylarının aynı tarihlerde yoğunlaşması, idari birimlerin kendi bölgelerinde almaları gereken önlemlerin aciliyetini bir kez daha ortaya koydu.