Edinilen bilgilere göre 13 yaşındaki Çiğdem Çakmak ailesi ile birlikteMardin’in Dargeçit ilçesinden Akçakoca Akkaya köyüne fındık toplamak için geldi. Akkaya yakınlarında bulunan plajın karşındaki fındık bahçesinde fındık toplayan aile mola verdikleri esnada denize girmek istedi.
Bahçe sahibinin uyarılarına aldırış etmeyen aile denize girerek serinlemek istedi. O esnada ailesi ile birlikte denize giren 13 yaşındaki Çiğdem Çakmak dev dalgalara kapılarak bir müddet gözlerden kayboldu.


Yardım çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar hemen küçük kızın yardımına koştu. Vatandaşlar 13 yaşındaki Çiğdem Çakmak’ı sudan çıkartarak ambulansla Akçakoca Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 13 yaşındaki Çiğdem Çakmak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Hatırlanacağı üzere bu hafta askerden izine çıkarak ailesi ile birlikte Akçakoca’da tatile gelen Cihad Kanca Akçakoca Melenağzı mevkiinde girdiği denizde boğularak hayatını kaybetmiş; Kanca’nın cesedi kaybolmasının üzerinden 20 saat geçtikten sonra bulunmuştu. Bugünkü haberler beraber bu hafta yaşanan ikinci boğulma haberi gelmiş oldu.

 

Haber: İ. Keleş