Aslen Yığılca Kırık köyünden olan ve Düzce merkeze bağlı Esentepe köyüne 6 yıl önce gelin olarak gelen Emriye Çuhadar, önceki gün öğleden sonra köydeki evinden çıkarak yaklaşık 400 metre mesafedeki tarlasına pırasa toplamaya gitti.

Yine aynı köyden madde bağımlısı olduğunu bildirilen 17 yaşındaki T. Y. kadını tarlasına giderken takip edip tarlanının girişinde yakaladı ve tecavüze yeltendi. Kadının kendini kurtarmak için direndiği bu sırada tarlanın ortasına kadar gelinirken, genç kadının karşı koyması üzerine tinerci şahıs bıçağını çıkartı ve kadını onlarca kez vücudunun çeşitli yerlerinden onlarca kez bıraçkladı. Tinerci T.Y. daha sonra Emriye Çuhadar'ın cesedini tarlanın kenarında bulunan fındık ocağının dibine sürükleyip üstünü çalılarla örttüğü öğrenildi. Emriye Çuhadar'ın Babası Osman Açar, cinayetin işlendiği yere ilk kez geldi ve kızının kanlarını görünce gözyaşlarını tutumadı.


Baba Osman Açar "bu tinerci evinden ayrı sokaklarda kalıyormuş. Tarlanın karşısındaki inşaatın yanında bulunan barakada yatıyormuş. Bir gün öncede Kalıcı Konutlar'da bir kadından para istemiş. Kadında parayı verdikten sonra güvenlik güçlerine bildirip şikayetci olmuş. Ancak jandarma'nın tüm aramalarına rağmen köyde bulamamışlar. Birileri yerini söylememiş dedi.  Emriyenin erkek kardeşi nazım,da ne istediler ablamdan neden öldürdüler ablamı öldürenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Yengesini öldürüldüğü yere ilk gelenlerden kayınbiladeri Mehmet Çuhadar "bu tür insanlar neden yakalanıp cezalandırılmıyorlar. Sokaklarda neden dolaşmalarına izin veriliyor. Benim yengemin ne suçu vardı, neden öldürdü. Bir gün önce işlediği suçtan sonra yakalansa bu olmazdı. Ama birileri yerini söylememişler. Gelip gördüğümde dünyam yıkıldı. En ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Adalet gerekli cezayı vermeli" dedi.
Daha sonra olay yerine gelen kayınvalide ve diğer akrabalar pırasa tarlasındaki kanları görünce sinir krizleri geçirdiler ve tinerci dehşetinin acıları çığılık ve gözyaşı olarak dışa vuruldu.

Cinayet zanlısı olan 17 yaşındaki T. Y. cinayeti işlediği günün geceisinde jandarma ekipleri tarafından sıkı bir takıp sonucu İstanbul'da yakalandı ve olayla iligi soruşturma devam ediyor.