Alınan bilgiye göre, Alaplı Gümeli’de yaşayan Yaşar Yurdusever (40), yaklaşık üç yıl önce dorse üreten bir fabrikada çalışmak üzere eşi Elfida ve dört çocuğuyla birlikte Düzce’ye yerleşti.

 

8 AĞUSTO'TA YAPILAN "KABALAK'TA FECİ KAZA" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



İKİ KARDEŞ AĞIR YARALANDI

 

Ailenin yaşamı, çocuklarından Murat’ın kullandığı, kas zayıflığından muzdarip Ferhat’ın (19) da yolcu olarak bulunduğu motosikletin, Düzce’ye bağlı Boğaziçi beldesinde, Kabalak Rampası mevkisinde başka bir araca çarpmasıyla karardı. Kazada ağır yaralanan iki kardeş Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Kardeşlerden Murat zamanla iyileşirken, Ferhat Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi. Ferhat, 21 gün yoğun bakımda kalmasının ardından hastanenin beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Ferhat Yurdusever’in çenesindeki kırık ve vücudunun değişik yerlerindeki kas yırtıkları için ameliyat olması gerektiği öğrenildi.

 

İHTİYAÇLARI KARŞILAYAMAZ HALE GELDİLER

 

Bu süreç içinde Baba Yaşar Yurdusever ve eşi Elfida Yurdusever, çocuklarına refakat etmek için hastaneye yerleşti. Baba Yurdusever, olayın ardından bir süre sonra kalbinden geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla anjiyo oldu. Yaşar Yurdusever bu sıralarda çalıştığı işinden çıkarıldı. Maddi sıkıntıya düşen aile, tedavi gören Ferhat’ın tedavi sürecinde sürekli sarf edilen hasta bezi ve yiyecek gibi bazı ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi.

 

“ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM BEKLİYORUZ”

 

Baba Ferhat Yurdusever, Demokrat Haber Merkezine yaptığı açıklamada çocuklarının kaza geçirmesinden bu yana aile olarak çok zor durumda kaldıklarını söyledi.
Kendisinin ve eşinin hastanede oğluna baktıklarını, bu nedenle çalışamadığını ifade eden Yurdusever şöyle dedi: “İki oğlum, Ramazan bayramının birinci günü trafik kazası geçirdikten sonra işimi kaybettim. Eşim Elfida ile birlikte hastanede kalarak Ferhat’a refakat ediyoruz. Devlet, hastanedeki tedaviyi üstleniyor ama Ferhat yürüyemediği için tuvalet ihtiyacını da karşılayamıyor. Hastane yemeğini yiyemediği için sürekli olarak dışarıdan alıyoruz. Şu an sıkıntıda olduğumuz için evimize dahi gidemiyoruz.”

 

İŞİMDEN ÇIKARILDIM

 

Ferdi ve Özlem adındaki iki çocuğunun da ortaokula devam ettiğini, aile olarak gerçekten çok zor durumda olduklarını belirten Yaşar Yurdusever, “Kazanın ardından hayatımız karardı. Olayın ardından anjiyo ameliyatı oldum, işimden çıkarıldım. Yaşadıklarımızı tarif etmek çok zor. Allah rızası için yardım bekliyoruz.” diye konuştu.
Baba Yurdusever, kendisi ve ailelerine yardım etmek isteyenlerin kendisine 0530 951 82 02 numaralı telefondan ulaşabileceklerini kaydetti.

 

OLAY

 

8 Ağustos’ta, D-655 Düzce-Zonguldak karayolu Kabalak mevkisinde Murat Yurdusever idaresindeki motosiklet, Suat Dudak idaresindeki otomobille çarpışmış, kazada sürücü Murat Yurdusever, motosiklette bulunan kardeşi Ferhat Yurdusever ve otomobilde bulunan Nuray Durak yaralanmıştı. Yaralılar, 112 Acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

 

Haber: C. ÜSTÜNER