Öğle saatlerinde TEM otoyolu Ballıca mevkisi İstanbul istikametinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında Nedim Günay idaresindeki 06 AK 8116 plakalı araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak takla attı.

Meydana gelen kaza sonrası araç sürücüsü Nedim Günay ağır yaralanırken, araçta bulunan Hatice Günay, Meryem Günay ve Ömer Günay orta derecede yaralandı. Olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri yaralılara müdahale etmek istedi fakat ambulanslarda doktorun bulunmaması işlerini biraz zorlaştırdı. bayram dönüşü kazaların çok olması 112yi de zor durumda bırakıyor. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinden tesadüfen geçen Edirne Devlet Hastanesi'nde doktorluk yapan Ümit Ünal yaparken yine tesadüfen olay yerinden geçen ismini vermek istemeyen Acil Tıp Asistanı B.A. ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görevli Anestezi Uzmanı Esra Kurt yaptı.

Ağır yaralı Nedim Günay'ın kaza sonrası beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Edirne Devlet Hastanesi doktoru Ümit Ünal yaralıyı hayata döndürmek için elinden geleni yaptığını ifade etti. Ambulanslarda doktorun bulunmadığını ve ambulansların olay yerine geç geldiğini belirten Ünal, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını vurguladı.
Ağır yaralı Nedim Günay bir ambulansa konulurken yaralı Hatice Günay ve Ömer Günay diğer ambulansa konuldu. Yerde dakikalarca müdahale edilmesini bekleyen Meryem Günay bir ambulanstan diğer ambulansa gezdirildi. Sonunda ambulansa konulan yaralılar Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Kazaların bayramın son günü çok olması nedeniyle 112 acil servis ekipleri olaylara yetişmekte zor anlar yaşıyor.

Kaza sonrası yaralılara ilk müdahaleyi yapan doktorlardan Acil Tıp Asistanı B.A. ambulanslarda doktor bulunmamasının yanlış olduğunu hemşirelerle ne kadar müdahale edilebileceğinin düşündürücü olduğunu vurguladı.

Yine yaralılara müdahale eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anestezi Uzmanı Esra Kurt da yaptığı açıklamada böyle Bir şey görmediğini söyleyerek “Ambulansta doktor nasıl olmaz, insan hayatı bu kadar değersiz mi?” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kaza sonrası yolda trafik kontrollü olarak sağlanırken, Polis ve Jandarma kazanın nasıl meydana geldiği konusunda inceleme başlattı. Kaza sonrası çevreden geçen vatandaşlar olayı meraklı gözlerle izledi.