Konuralp'in Terzialiler Mahallesi Hürriyet Caddesinde meydana gelen yangında iki katlı bir ev kullanılamaz hale geldi.

Konuralp'in Terzialiler Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bulunan, Ukrayna'da din görevlisi olarak çalışan İrfan Cebeci'ye ait iki katlı ahşap evde, saat 15.15 sıralarında. elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen bir yangın çıktı. Evin üst katında çıkan yangın, evin ahşap bölümleri ve çatısına süratle yayıldı.

Yangına ilk müdahaleyi Konuralp Belediyesi itfaiyesi yaparken, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden de destek istendi. Düzce Belediyesi de iki arazöz ile yangına müdahale etti.

İtfaiyeciler evin çatısının tamamını saran yangın ile mücadele ederken, sahibi Yurt dışında çalışan, evde yaşayan ailesinin de fındık tarlasında olduğu öğrenilen evin komşuları, kendi aralarında organize olarak evdeki eşyaları kurtarma operasyonuna giriştiler.

Yanan eve ve yaşanan tehlikeli durumlara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren komşular evde bulunan eşyanın büyük bir bölümünü kurtarmayı başardılar.

İtfaiyenin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu söndürülen yangında, iki katlı ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.