D 100 karayolu Kirazlı köyü mevkisinde meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Başıboş gezen köpeğin neden olduğu kazada araç 150 metre sürüklendikten sonra takla atarak durabildi.

İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Birol B. İdaresindeki 81 BA 290 plakalı oto meskun mahalleden birden önüne fırlayan köpeğe çarptı. Köpeği 50 metre sürükleyen oto daha sonra kontrolden çıkarak orta refüjde bulunan beton bariyerlere çarptıktan sonra 100 metre savrulduktan sonra takla atarak durabildi.

Araç içinde bulunan sürücü Birol B. Hafif yaralandı. Vatandaşlar çift yol yapıldıktan sonra sürücülerin hızlı seyir etmelerinin yanında orta kısımda bulunan beton bariyerlerin meskun mahallin olduğu bölümlerde sağ kısımda olmaması nedeni ile yola çıkan hayvanların karşı tarafa bariyer nedeni ile geçemeyince yolda kaldıklarını bu nedenle bu tarz kazalarda artış olduğunu söylediler.

D 100 karayolunun büyük bir bölümünde bu tür kazaların yaşandığı belirtilirken, kazalara neden olan hayvanların leşleri ise bir türlü yol kenarından kaldırılmıyor.

Çevre sakinlerinin tepkilerine neden olan bu durum karşısında trafik ekipleri ise karayolları ekiplerini suçluyor.