Merkeze bağlı Uğur Köyü’nde çamlık bir alanda bulunan 20-30 civarında ağacı kurtçuklar sardı. Ağaçları kurutan bu kurtçuklar yerlere dökülmeye ve evlerin duvarlarına çıkmaya başlayınca köy halkını tedirgin etti.

Henüz koza olmamış Amerikan Beyaz Kelebeği olduğu tahmin edilen kurtçukların evlerine girmesini engellemek için temas eden 3 çocuk zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Ellerinde ve yüzlerinde şişmeler meydana gelen çocukların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre zehirlenme olayı sadece çocuklarla sınırlı kalmadı. Evlerinin önündeki tırtılları süpürmek isteyen bir kadının da ellerinde şişkinlikler oluştuğu öğrenildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Cengiz Duran yetkililere söz konusu ağaçların buradan alınması konusunda çağrıda bulundu.


Cengiz Duran, “ Bu kurtlanma olayı 3-4 seneden beri çoğalıyor. Ağaçları kurutuyor. Yere düşüyor. Çocuklar da oynuyor sonra hastane hastane dolaşıyoruz. Biz ağaçların kesilmesine karşıyız ama ağaçlar kurumaya başladı. Devlet gelsin bu ağaçları alsın. Bir şekilde bunları imha etmemiz lazım. Ağaçlar kalsın diye çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bahattin Duran ise gerekli başvuruları yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade ederek yetkililere sitem etti. Ağaçların okul bahçesinde yer almasından ötürü kurumlar arasında yetki sıkıntısının kendilerine olumsuz yansıdığını belirtti.

Bahattin Duran, “İşletmeye kadar gittik. Burası bizim yetkimizde değil, Milli Eğitim’in yetkisinde olduğu için oraya gittim. Orada da bakarız denilerek oyalandık. Bakılması için illa ölmemiz lazım.” şeklinde konuştu.
Çocuklarının rahatsızlanmasından endişe eden Sunay Duran da yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Sunay Duran, “Çocuklarımızın her yeri şişiyor, nefes bile almaları zorlaşıyor. Yetkililerden isteğimiz bu ağaçları kesmeleri. Fakat bu konuda hiçbir yetkili gelmedi.” sözlerine yer verdi.