Yığılca’da dolandırıcılık yapan ve lüks bir arabayla Düzce merkeze doğru kaçan şahıslar kaza yapınca yakayı ele verdi. Yığılca’da bir kuyumcudan 16 bilezik, 1 küpe çalan biri çocuk 4 şahıs, jandarma ekiplerinin kurduğu barikatı aşarak kaçtılar. Jandarma ekiplerinin emniyet ekipleri ile kurduğu irtibat sonrası, hırsızlık büro amirliği ekipleri dolandırıcıların kaçabileceği çeşitli bölgelere barikat kurdu.

Jandarma ve polis engelinden kaçan araç, Tokuşlar mevkiinde aşırı hızla girdiği virajı mezarlığa uçtu. Taklalar atan araçta bulunan Mustafa Küçükkoyuncu ,Can Çelikdağ , Fuat Erşahin ve Asalet Özmut yaralandı.

 Olay yerine çok sayıda asayiş ve jandarma ekibi sevk edilirken, takla atan araçtan fırlayan şahıslara olay yerine gelen 112 acil servisi ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Emniyet ekipleri yaralı şahısların üst aramasını yaptıktan sonra, elleri kelepçeli şekilde sedyelere alınan dolandırıcılar polis eşliğinde çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine Düzce belediyesi kaza kırım ekipleri sevk edilirken hurda yığınına dönen aracın çevresinde emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hırsılık büro amirliği ekipleri araçta yaptığı aramada çok sayıda altın ele geçirdi. Yaralı şüpheli Asalet Özmut’ un hastanede tomografisi çekildiği esnada üzerinde metal cisim olduğunu anlaması üzerine bayan polis eşliğinde üst araması yapıldı. Özmut’un üzerinden de yüklü miktarda altın çıktı.

Emniyet  ve jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, şüphelilerin emniyetteki sorgusunun ardından Yığılca Jandarma ekiplerine teslim edileceği, daha sonra ise adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haber; İ. KELEŞ