Düzce'de yaşanan "Yüklü çek soygunu" ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında titiz bir çalışma yürütülüyor. Divapan Fabrikası'ndan yapılan açıklamayla kamuoyuna yansıyan hırsızlık olayına ilişkin savcılık çok yönlü bir soruşturma yapıyor. Fabrikadan yapılan açıklamada "Şirketimizin lehtar veya hamili bulunduğu 405 adet çek, şirketimizin keşidecisi olduğu 25 adet boş çek yaprağı ve bir adet bono çalınmıştır." ifadesi kullanılırken söz konusu çeklerin piyasa değerinin çok yüklü olduğu belirtiliyor.

SAVCI ÖZEKEN SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR

Karşılığı milyonlarla ifade edilen miktardaki çeklerin fabrika binasındaki kasadan çalınarak soygunun yaşandığı şikayetiyle başlayan soruşturmada her ayrıntı titizlikle ele alınıyor. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Özeken'in yürüttüğü soruşturma kapsamında olay yeri inceleme, kamera kayıtları, ifadeler ve elde edilen deliller ışığında geniş çaplı araştırma tüm hızıyla devam ediyor.

 FABRİKADAN 2. AÇIKLAMA

Öte yandan soygun yaşandığını belirterek çalıntı çeklerin ticarette kullanılmaması için fabrikanın facebook hesabı üzerinden bilgi ve dökümlerini ilan eden Divapan'dan bir açıklama yapma gereği daha duyuldu.



Sosyal medya hesabı üzerinden çek bilgilerini içeren paylaşımın neden yapıldığı sorusuna yanıt verilen kamuoyu bilgilendirmesinde, mağduriyet yaşanmaması adına alınan tedbirler anlatıldı.

 

"ÇEKLERE ÖDEME YASAĞI GETİRİLMİŞTİR"

Milyonluk çek soygununa ilişkin 18 Şubat 2016 tarihinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Belirtmiş olduğumuz çeklerin çalınmış olması nedeniyle başlatılan soruşturma vardır. Çeklere ödeme yasağı getirilmiştir. Tüm bankalara savcılık yazısı ivedilikle ulaştırılmıştır. Bu davalarla yapılan soruşturmalar çek keşidecisinin mağduriyetine engel olacak niteliktedir. Şirketimizin ve bayilerimizin mali yönden herhangi bir olumsuzluk yaşaması söz konusu değildir. Bizim bu paylaşımı yapmamızın amacı başka kişilerin mağdur olmamasıdır. Saygılarımızla."