Diyanet İşleri Başkanlığının kararı ile Cuma hutbelerinde yurt genelinde Mısır olaylarına değinildi, darbe ve yapılan katliam lanetlendi. Cuma namazından sonra Mısır'da şehit olan vatandaşlar için cenaze namazı kılındı, dualar edildi ve Sisi aleyhine sloganlar atıldı. İHH önderliğinde Düzce'deki sivil toplum dernekleri ve siyasi partilerin de katılım gösterdiği eylemde Düzce Sivil Toplum Platformu adına Ali Kasım söz aldı ve Mısır'da katliam yapıldığını söyledi.

 

 



Kasım, “Barışçıl gösterilerde bulunan halkın üzerine helikopterler, keskin nişancılar, tanklar ve zırhlı araçlarla saldırılırda bulunulmuştur. Saldırılar sonucu binlerce yaralı ve şehit verilmiştir. Mısır'dan darbeye ve zorbalığa direnenler sadece Mısır'ın siyasi tarihi açısında değil, tüm insanlık açısından daha şimdiden destan yazmışlardır. Hazreti Musa'nın Firavun'a karşı ölümsüz mücadelesini ortaya koyan günümüz Musa'larına selam olsun” dedi.

 

 

 



Kasım ayrıca sivil direnişçilere karşı Sisi'nin bu çağda firavunluğa soyunduğunu ve katliam yaptığını söyledi.

“Acıları içimizde hissediyoruz”

Cedidiye Cami'nin önünde yapılan eylemden sonra konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, dünya ülkelerinin Türkiye kadar tepki göstermemesini anlayabileceğini ancak bazı müslüman ülkelerin de tepkisiz kalmasının anlaşılmaz bir durum olduğunu söyledi.

 

 

Bayram, “Türkiye'deki müslümanlar olarak manevi anlamda tepkimizi ortaya koyuyoruz. Gönül isterki bir çok anlamda oradaki sıkıntıyı giderebilecek imkanımız olsun. Oradaki müslüman kardeşlerimizin acılarını içimizde hissediyoruz” dedi.

“Mısır'da bir destan yazılıyor”

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise Mısır'daki olayları kendini insan zanneden hiçbir canlının kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 



Kaşıkoğlu, “Mısır'da bir destan yazılıyor. Firavun'ın temsilcisi Sisi'nin ortaya koymuş olduğu darbeci anlayışların bir daha yaşanmaması adına şanlı bir destan yaşanıyor. Mısır'da yaşanan özgürlük mücadelesi dünyayı saracak ve darbeciler bir daha rahat edemeyecek. Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 



Cedidiye Cami önünde cuma namazında sonra toplanan kalabalık topluca Mısır'da öldürülen halk için cenaze namazı kıldıktan sonra bir süre Sisi aleyhine slogan atıp olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber: M. YILMAZ