Filistin Yol Açık konvoyunda bulunan ve günlerdir adeta dehşet yaşayan grupta bulunan Düzceliler Kahire dönüşü Öncü Haber'in canlı yanınına çıkatılar ve deşet anlarını akatrdılar.
Günlerdir Filistin yolunda olan ve götürdükleri yardımlardan oluşan konvoyun saldırılara maruz kalması ve mısırda insanlık dışı mumamelelerle karşılaşan grup Türkiye'ye döndü.
Kahire havalanında yardım konvoyu olmasına rağmen saldırılara uğrayan grupta bulunan Düzceliler yaklaşık 200 kişilik Tük grupla birlikte yurda döndülür.
Özel uçakla İstanbul'a gelen grup akşam saatlerinde Düzce'ye ulaştı
grupta bulunan ve Kahire hava limanından Öncü Televizyona telefon bağlantısıyla katılan Bülent Karahanoğlu ile Süleymen Filet Öncü Ana Haber'e konuk oldular ve karşılaştıkları insanlık dışı müslümanlığa hiç sığmayan saldırıları anlattılar.
Mısır hükümeti ve askerlerin insani yardım konvoyuna geçit vermemesi anlayamadıklarını ve kovoyda tıbbi malzemeler olduğunu onlarca kez yapılan anlaşmaların bozulduğunu ve yeni yeni talepler geldiğini dile getiren gönüllüler Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü burada bir kez daha gördük insanlar Türk bayraklarını görünce bu bayrak bizim sancağımız olacak diye ağladılar ancak Mısır hükümeti bizi Filistin'e sokmamak için ellerinden geleni yaptılar herşeye rağmen çıktığımız yoldan geri dönmedik ve amacımıza ulaştık.
Son olarak Kahire hava limanında çıkar arbedede Türk ekibinden çok sayıda kişinin kolunun bacağının kırıldığını kimilerinin kafalarına aldıkları darbeler sonucu yaralandıklarını söyleyen Bülent Karahanoğlu benim elimin parmağı kırıldı dedi. Bir diğer Düzceli Süleyman Filet ise insanlığa yakışmayacak muameleler gördük filistindekilerde müslüman ve bizim araçlarımızda dializ makinaları tıbbi malzemeler var diyoruz ancak müslüman olduklarını bildiğimiz Mısırlılar bizi hayal kırıklığına uğrattılar dedi.