Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hükümlüsü Hasan Sarı'nın Düzce Devlet Hastanesinde tedavi gördüğü sırada yaklaşık 10 kişilik arkadaş grubu tarafından cezaevinde kötü muamele yapıldığına dair iddialara Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre imzalı bildiri ile açıklık getirildi. Yapılan açıklamaya göre; olay 11 Şubat Perşembe günü saat 19.00 sıralarında yaşandı...

Sarı’nın kaldığı koğuşta acil durum butonuna basılması üzerine olay yerine giden infaz ve koruma memurlarına Mahkum Hasan Sarı’nın bileklerini ve dilini kestiği bilgisi verildi. Hemen hastaneye sevk edilen Sarı için vukuat raporu tutularak konu Adalet Bakanlığına bildirildi. Kaldığı koğuştaki yaklaşık 16 hükümlünün de Sarı’nın kendisini kestiğinin beyan etti.

2 MEMUR GÖREVLENDİRİLDİ

 Olayın farklı bir boyutunun bulunup bulunmadığının tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Kurum 2.Müdürü ile idare memuru, hastaneye giderek hükümlü Hasan Sarı'dan meydana gelen olayın mahiyetini öğrenmeye çalıştı. Ancak Sarı konuşamadığından işaret yoluyla kurulan iletişimde olayın başkalarıyla ilgisinin olmadığına dair kanaat oluşturuldu. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı; Dili ve bilekleri kesildiği iddia edilen Hasan Sarı’nın akrabalarının, Sarı ve onun aynı koğuşu paylaştığı tanıdıkları ile görüşme talebini kabul etti. Olayın nasıl gerçekleştiğini öğrenmek isteyen Hasan Sarı’nın kardeşinin hükümlü ve aynı koşuğu paylaştığı tanıdıklarıyla yaptığı görüşmede  olayı başkalarının yapmış olduğuna dair bir izlenim alması halinde hemen Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat etmesi hususunda bilgi verildi.

DELİLE RASTLANMADI

 Yine Hükümlüye nezaret eden infaz koruma memurundan alınan bilgiye göre; hükümlü Hasan Sarı’nın yakınları ile de olayın mahiyeti ile ilgili iletişim kuramadığı tespit edildi.  Hükümlünün kardeşinin diğer hükümlü S.G arasındaki kapalı görüşmeye ilişkin kayıtlar da incelendi. Burada da olayın başkası ya da başkaları tarafından yapıldığına ilişkin herhangi bir delile rastlanmadı.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRECEK

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada hükümlünün Düzce Devlet Hastanesindeki tedavisi tamamlandığından 23 Şubat Perşembe (bugün) günü itibariyle taburcu edilerek psikolojik yönden tedavisinin devamı için Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edileceği kaydedildi. Tüm bu açıklamalar ışığında mevcut verilere göre olayda başkalarının dahil olduğuna dair herhangi bir veriye ulaşılamadığının altını çizen Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden inceleme kapsamında herhangi bir delile ulaşıldığı takdirde gerekli girişimde bulunacağını bildirdi ve hükümlünün tedavisinin gerektirdiği tüm önlemlerin alındığı da vurguladı.

Haber;S.KAŞKIR