Cedidiye Mahallesi Belediye hizmet binası sınırları içinde bulunan Vakıfbank'a ait ATM cihazı k 3 kişi tarafından soyulmak istendi. Olay anında ilk önce 2 kişi yakalanırken ekipler başka kişilerin de olabileceği şüphesiyle aramalarına devam etti.

Ekiplerin incelemeleri sırasında hırsızlık olayına başka şahısların da karışma ihtimali üzerinde durarak bölgede inceleme yaparken ATM'ye yakın bir yerde 06 plakalı bir aracın park halinde olduğunu farketti. Aracın ön ve arka koltuklarında kimse olmadığını gören polisler, bagajı açtıklarında bir şahısla karşılaştı. Bagajda saklanan şahıs, ilk önce hırsızlık olayı ile alakasının olmadığı yönünde polisleri ikna etmeye çalıştı. Bagaja uyumak için girdiğini ve bunu sürekli yaptığını öne süren şahıs da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Şehir dışından gelerek Düzce'de soygun yapmaya kalkışan 3 şahısın soymak istediği ATM'de 160 bin TL olduğu öğrenildi.


Yakalanan H.E, Z.T ve C.Ö isimli hırsızlar bugün Emniyet Müdürlüğü'nde alınan sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi. Hırsızların Adana, Osmaniye ve Gaziantep'ten Düzce'ye geldiği de öğrenilen bilgiler arasında.


Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için uzun süredir sıkı önlemler alan emniyet ekipleri bir hırsızlık olayına daha geçit vermedi. Yakalanan hırsızlık zanlıları daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Diğer taraftan daha önce Düzce ve ilçelerinde meydana gelen 4 ATM soygununun üçünde emniyet ekipleri hırsızları suçüstü yakaladı.