Tüketiciyi korumak, haksız rekabeti önlemek ve üretimde kalite üstünlüğüne özen gösterilmesini sallamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde diğer il müdürlüklerinden gelen Piyasa Gözetim Denetçileri ile birlikte Valilik Bilim, Sanayi ve Teknoloji il müdürlüğü personelinden oluşan iki ekip tarafından 18-21 Ağustos tarihleri arasında ilimiz genelinde hazır ambalajlı imalat yapan 33 üretici firmayı denetlendi.

Hazır Ambalaj Mamullerin Ağırlık ve Hacim Esaslarına göre Net Miktar Tespitine Dair Yönetmelik çerçevesinde yapılan denetimler; Hazır Ambalaj Mamullerin kilogram veya gram, litre, santilitre veya mililitre cinsinde ifade edilen nominal dolum miktarlarının yazı büyüklüğünü gösteren etiket bilgileri ile ambalaj üzerindeki yazı ve işaretler (etiket) açısından yapıldı.
Denetimler sonucunda bir firmaya 'Nominal Miktar Kontrolüne ilişkin Aykırılık" nedeniyle tutanak tutularak idari para cezası uygulandı. 10 adet firmaya da "Etiket Kontrolüne ilişkin aykırılık" tespiti yapılarak tutanak tutuldu ve söz konusu aykırılıkların giderilmesi için firmalar süre verildi.