İnşaatına başlandığı 2010 tarihinden bu güne kadar sorunların ardı arkası kesilmeyen 300 yataklı hastane inşaatında çalışan işçiler dün akşam bir aylık maaşlarını alamadıklarından dolayı inşaatta eylem yapmışlardı. Müteahhidin paralarının verileceği sözünün ardından sakinleşen işçiler eylemlerini sonlandırmıştı. Ancak işçilerin sorunları hala giderilmedi ve hastane inşaatında çalışan işçiler bu kez valiliğe yürümek için yola çıktı. Ancak polis bu izinsiz yürüyüşe izin vermedi.

 

 

 

Valilik önüne giderek Vali Ali İhsan Su'ya dertlerini anlatmak isteyen işçiler yaklaşık 3 yüz metre yürüyüşün ardından Uzun Mustafa Mahallesi'nde durduruldu. Polisler işçileri izinsiz yürüyüş yaptıkları için uyarıda bulundu ve şantiyeye geri dönmelerini istedi. Polis ve işçiler arasında yaklaşık yarım saat süren konuşma sonuç verdi ve işçiler hastane inşaatına geri döndü. İşçileri telefonla arayan firma yetkilileri yeni bir söz vererek hak ettikleri parayı yarına kadar getireceklerini söylediği öne sürüldü.

 

 

Diğer yandan hastane inşaatı önünde basın açıklaması yapan işçilerin iddiaları ise çok tartışılacak gibi görünüyor. Paralarını alamayan işçilerin bazılarına sağlık sigortalarının geç yapıldığı ve bir işçinin ise sigortası yapılmadan önce iş kazası geçirdiği öne sürüldü. İşçilerin bu iddiasına yetkililerin ne gibi bir önlem alacağı ise merak konusu. 

 

Haber: Ş. ÇAKIR