Düzce gibi coğrafyası müsait illerde yaz aylarının gözde ulaşım araçları olan bisiklet ve motosikletlerin trafikte yeniden çoğalması üzerine, bu araçların karıştığı kazalarda da artış yaşandı.

 

Özellikle motosikletlilerin karıştığı kazalarda ölümcül yaralanmalar kask takılmaması nedeniyle meydana geliyor. Bu durumu göz önünde tutan Trafik Ekipleri kasksız motosikletlilere yönelik uygulamalarını sıklaştırdı.

 

Aynı anda Düzce’nin pek çok bölgesine ulaşımın sağlandığı ana arterlerden olan Kervan Kavşağı’nda uygulama yapan trafik ekipleri, kask takmadan trafiğe çıkan motosikletlilere ceza yağdırdı.

 

Kask kullanmayanlar, muayenesiz motosiklete binenler ve trafik sigortası olmayan sürücülere 55 YTL ceza yazılırken, ehliyetsiz motosiklet sürücülerine ise mahkemeye verildi.

 

Polis ekipleri bir yandan uygulamalarını sürdürürken, diğer yandan da motosikletli ve bisikletlilerin trafik kurallarına uyması, gerekli belgeleri olmadan trafiğe çıkmamaları, özellikle kasksız motosiklet kullanmamaları uyarılar yapıyorlar.