Son dönemde telefonla dolandırıcılığın arttığı ülkemizde vatandaşlar dikkatli olmaya çalışırken bu dikkat bazen şaşırtıcı olayların da yaşanmasına neden oluyor. Düzce'de de çok sayıda vatandaş kendisini hakim, savcı ya da polis olarak tanıtan dolandırıcılara para kaptırıp soluğu emniyette alırken güvenlik güçleri ise hem basın aracılığıyla hem de mesaj ve afişlerle halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. Ancak kimi vatandaşlar artık gerçek polisi dahi dolandırıcı zannedebiliyor. Bunun örneği Düzce'de yaşandı.

 

 


Cedidiye Mahallesi Göksel Sokak'ta işyeri bulunan bir vatandaş önüne park edilen araç nedeniyle garajından çıkamayanca durumu polise bildirdi.


İhbarın geldiği adrese giden trafik polisi, aracın tescil plakasından kime ait olduğunu belirledi. Daha sonra araç sahibini arayan polis memuru kendisini tanıttıktan sonra ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Araç sahibi, neden aradığını anlatmaya çalışan polisin yüzüne telefonu kapattı. İlk şoku atlatan polis, aracı yanlış şekilde park halinde duran sürücüyü tekrar aradı ancak bu kez de telefona cevap alamadı. Gerçek polis tarafından arandığının farkında olmayan araç sürücüsünün memuru dolandırıcı sanarak telefonlara cevap vermediği tahmin edilirken, trafik polisi garaj girişine bırakılan araca cezai işlem uyguladı.