İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Terör Şube Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ağa Mahallesi girişinde durumundan şüphelendikleri araçları ve yayaları durdurarak arama yaptı. Uygulama yapan ekiplerin koruma görevini alan polislerin ise uzun namlulu ve çelik yelekli olması dikkat çekti.



Uygulama sırasında ise arama noktasına yaklaşan bir aracı durdurmak isteyen polis memurunun üzerine araç süren sürücü ekiplere zor anlar yaşattı. Durmamakta ısrar eden ve kaçmaya çalışan sürücü için ekipler alarma geçti. Güçlükle durdurulan araçtan indirilen 2 kişiyi arabaya yaslayan polis memurları üzerlerini aradı. Araç ise polis ekipleri tarafından uygulama noktasına çekilerek detaylı arama yapıldı.



Yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, sürücüye alkol testi yapıldı. 130 promil alkollü çıkan sürücünün ehliyeti olmadığı ve aracının 4 yıldır muayenesi olmadığı tespit edildi. Bu yüzden kaçmaya çalıştığı anlaşılan araç sürücüsüne toplamda 4 bin 850 TL idari para cezası kesilirken, sürücü asayiş ekipleri tarafından önce hastaneye ardından karakola götürüldü. 2 saatlik yapılan uygulamalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, uygulamaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Haber; İ.KELEŞ