Şehir dışından geldiği tahmin edilen hırsızlar, bugün Merkez'de boş durmadı. Edinilen bilgilere göre en az 6 kişi oldukları tahmin edilen ve Ereğli'den geldikleri belirtilen hırsızlık şebekesi, gün içinde değişik bölgelerde vatandaşların çantalarını çaldı. Hırsızlar, son girişimlerinde ise Emniyet ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda yakalandı.

Mansur Bayram Caddesi üzerindeki bir işyerine giren bayanın bebek arabasına asılı olan çantasını hedef seçen hırsızlar, çantayı alarak kayıplara karıştı. Hırsızların çaldığı çanta içinde kredi kartı, cep telefonu, kimlikler ve para cüzdan bulunuyordu.

Hırsızların daha önce de gün içinde birkaç kere gruplar halinde hırsızlık yaptığı öğrenildi. Ekiplerin çalışmaları ve vatandaşlardan alınan bilgilere göre hırsızlık şebekesi içindeki 4 kişi Kızılay Meydanı'nda yakalandı. Yakalanan şahıslar hırsızlık yaptığını inkar ederken görgü tanıkları yakalanan bayanların hırsızlık yaptığı yönünde ısrarcı davrandı. Şahıslar, daha sonra ifadeleri alınmak için karakola götürüldü.
Emniyet ekipleri şebekenin diğer elemanlarını yakalamak için çalışmalarına bölgeler halinde devam ediyor.