Heyecanla beklenen Ramazan geldi, bu gece ilk Teravih namazı kılındı, gece de sahura kalkıldı. İslam dünyasının hasretle beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu taştı. Teravihi tarihi camilerde eda etmek isteyen Düzceliler, başta merkez ve Cedidiye camileri olmak üzere tüm ibadethanelerde namazı huşu içinde eda etti.

 

Her Ramazan ayında olduğu gibi dün gece mübarek ayın gelişini kutlamak isteyenler yine silahlarını ateşlediler. Özellikle Düzce'nin kenar mahalleleri ve çevresindeki köylerden silah sesleri yükseldi.

 
11 ayın sultanı Ramazan-ı şerifin gelişini kutlamak isteyenler tabanca ve tüfekleriyle havaya ateş açtılar. Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri kimsenin canının yanmaması için devriyeye çıktı.
 

Yapılan tüm uyarılara ve cezalara rağmen her yerden silah sesleri yükselirken, polisler Sancaklar Mahallesi'nde havaya ateş eden bir kişiyi yakaladı. Polis, kuru sıkı tabancaya el koyarken, havaya ateş eden kişinin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

 

 

Emniyet yetkilileri, daha önce bir çok kişinin canının yandığını belirterek, düğün, sünnet gibi törenler ve Ramazan ayının gelişlerinde havaya ateş edilmesinden vazgeçilmesini istediler.

 

Haber; İ.KELEŞ