Dün D-100 karayolu Fevzi Çakmak Mahallesi mevkiinde feci bir kaza meydana geldi. Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan M.S. idaresindeki 14 AK 088 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bariyerlere daha sonra park halindeki bir tıra çarptı. Ancak otomobil o kadar hızlıydı ki yine de duramadı. İşte tam bu sırada bisikletle annelerinin yanına gitmek isteyen Furkan ve Elif kardeşler, savrularak üzerlerine doğru gelen o otomobilin altında kaldı.

25255

Olay yerine yakın bir özel hastane vardı. Doktarlar koştu ve müdehale etti. Ancak 15 yaşındaki Furkan hayatını kaybetmişti. Doktorlar, umutla 9 yaşındaki Elif'in yanına koştu. Yaşadığı tespit edilen Elif yolun hemen karşısındaki özel hastaneye götürüldü. Ancak yapılan tüm müdehalelere rağmen Elif kurtarılamadı. Küçük Elif'te abisi Furkan gibi o güzel gözlerini birdaha açmamak üzere kapattı. İki kardeşin annelerine kavuşmasına metreler kala hayatını kaybetmesi yürekleri dağladı. Kaza yerinin hemen yanında bulunan bir fabrikada çalışan anne Hatun Kaya, diğer çalışanlar gibi kazayı duyunca dışarıya çıktı. Ve olan biteni izlemeye başladı. Bu sırada annenin gözüne Furkan'ın ayağından çıkan ayakkabısı takıldı. O kadar acı ki anne Hatun Kaya ayakkabısından oğlunu tanıdı ama kabullenemedi ve belki benziyordur dedi. Ancak az ileri de parçalanan bisikleti gördü ve anne Hatun Kaya şoka girdi. "Bu Benim Oğlum" diyerek feryat etti. Anne olay yerinden uzaklaştırıldı ve kızının yanına götürüldü. Acı haberi duyan baba Ömer Kaya'da olay yerine geldi. Oda eşi gibi evlatlarının öldüğüne inanmak istemedi. Polisler, babanın bu feryatlarına dayanamadı ve Furkan'ın üzerindeki o örtüyü araladılar. Oğlunun yüzünü gören baba dayanamadı... Polisler babayı güçlükle sakinleştirdi. Kaya ailesnin en acı anlarıydı o anlar. Hem anne hem de baba adeta perişan olmuşlardı. İki kardeşin ölümüne sebep olan sürücüyü ise vatandaşlar linç etmek isedi. 15 günlük karne tatilinde feci şekilde can veren, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Furkan Kaya ile Uzun Mustafa İlköğretim Okulu öğrencisi 9 yaşındaki Elif Kaya, başta ailesi olmak üzere herkesi yasa boğdu.

25242

İşte o iki kardeşin bugün cenazesi vardı.

252632526425265

Furkan ve Elif'in okul arkadaşları da geldi cenazeye, ellerinde karanfil gözlerinde yaşlarla.

2526125262

Kaya ailesinin Dereli Tütüncü Mahallesi'nde bulunan evlerinde, mahalle camiinde ve mezarlıkta da gözyaşları eksik olmadı uykusuz gözlerden.

25256

Başta Vali Vasip Şahin ve olmak üzere il, ilçe ve bazı belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş başkanları, il müdürleri, okul öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte çok sayıda seveni Furkan ve Elif'i son yolculuklarında yanlız bırakmadı. Cenaze namazı Dereli Tütüncü Camii'nde kılındı. Daha sonra mahalle mezarlığında yan yana toparağa verildi Furkan ve Elif.

25258

İki evladını da yan yana toprağa vermek kolay olmadı onun için, herkes aynı şeyi dedi baba Ömer Kaya'ya, "Allah sabır versin." Yüzlerce insanın katıldığı cenaze töreninde Elif'in sınıf arkadaşı elinde karanfille geldi mezarın başına.

25259

Daha sonra dualar okundu ve  baba Ömer Kaya camiide olduğu gibi, mezarlıkta da taziyeleri kabul etti.

25260

Diğer yandan cenazenin olduğu saatlerde otomobil sürücüsü M.S. hakim karşısına çıktı. İki çocuğun ölümüne neden olan otomobil sürücüsü 63 yaşındaki M.S. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Otomobil sürücüsünün kaza esnasında %70 promil alkollü olduğu iddia edildi.

EDİTÖR NOTU: Düzce'nin tanınmış mimarlarından Mustafa Seyis'in kaza ile ilişkisi bulunmamaktadır.

Haber; Ş. ÇAKIR