Bugün öğleden sonra Soğancı Kavşağı ve Çoban kavşağı arasında polis ekipleri tarafından çalıntı araç kovalaması gerçekleşti. Soğancı kavşağında MOBESE kameralarına takılan 34 ZR 1141 plakalı aracın sistemde çalıntı gözükmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Soğancı kavşağından itibaren aracı takip etmeye başladı. Aracı Çoban Kavşağına 150 metre kala durduran emniyet güçleri aracın çalıntı olmadığının farkına varınca iş sistem hatasına döndü. Aracının daha önce çalındığını vurgulayan araç sahibi Mustafa Yılmaz ise 5 seferdir durdurulduğunu dile getirerek sitem etti.

Yılmaz“Benim bu aracım çalınmıştı. Bende Emniyet Müdürlüğüne başvurarak aracımın çalındığını dile getirdim. Aracım Aksaray’da bulununca bende Düzce’den kalktım ve Aksaray’a gittim. Buradan savcıdan aracımı aldım ve Düzce’ye doğru geri dönüş yapmaya başladım. Aksaray’dan Düzce’ye gelesiye kadar 5 sefer daha bu şekilde durduruldum. Sistemin hatasını ben çekiyorum.”dedi.

Emniyet güçleri herhangi bir olumsuz duruma karşı aracı İl Emniyet Müdürlüğüne götürerek kontrol etti. Sistemde aracın halen daha çalıntı olduğunu gören Emniyet ekipleri aracı ve araç sahibini serbest bıraktı.