Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan canlı bomba ve şüpheli paket olayları Düzce Emniyetini de harekete geçirdi. Gece saatlerinde Büyük Cami arkasındaki Yeni Kent. Düzce arasında ve Düzce Merkez içinde sefer yapan otobüslerin yolcu aldığı otobüs durağında şüpheli paket gerginliği yaşandı. 

21.30 saatlerinde kimliği belirlenemeyen bir vatandaş tarafından durakta unutulan valiz, vatandaşlar tarafından hemen fark edilip gerekli işlemin yapılması için Emniyet Müdürlüğüne haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, olay yerini kontrol altına aldıktan sonra bomba imha ekibinin olay yerine gelmesi beklendi.

Şüpheli paket vakalarına alışkın olmayan vatandaşlarda korkulu bakışlarla olayın farkına varmaya çalışırken olay yerinden geçmek isteyen vatandaşlar ekipler tarafından uyarılarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Şüpheli valizin sahibinin  yaklaşık yarım saat sonra olay yerine gelmesinin ardından polis ekipleri tarafından olay kontrol altına alındı. Yaşanan şüpheli paket olayının kötü sonuçlar doğurmadan sona ermesi ise hem vatandaşları hem de Emniyet ekiplerini sevindirdi.