Merkeze bağlı Şaziye Köyü’nde dün gece akıl almaz bir olay yaşandı. Romanya uyruklu olduğu tahmin edilen bir kişi gece geç saatlerde bir evin çatısını ateşe verdi. Köylerine bir yabancının bu kadar rahat girip evlerini ateşe vermesinin şokunu yaşayan ev halkı yetkililere sitem etti.

 

 


Ev sahibi Musa Arabacı gece çatıyı çıkan şahsı şans eseri fark ettiğini ve jandarmaya haber verdiğini belirtti.

Arabacı, “Gece 12 sıralarında çatıya çıkan adam gördük. Jandarmaya haber verdik. Jandarma geldikten sonra şahıs jandarmaya kiremit ve kalebodur attı. Daha sonra da yanıcı bir madde ile çatıyı ateşe verdi.” ifadelerini kullandı.

 

 


Olayı haber ekibimize anlatan ve olay yerini gezdiren Volkan Töngel ise yetkililere sitem etti ve can güvenlikleri olmadığından yakındı. Töngel, çatıyı yakan şahsın çatıda unuttuğu montundan Romanya uyruklu olduğunun ortaya çıktığını belirtti.


Töngel, “Akşamdan beri gelen tek jandarma, ambulans ve itfaiye oldu. Nerede bunun devleti, adaleti? Buradaki tüm insanların hayatı tehlikede. Niye kimse gelmiyor? Oy zamanı oldu mu herkes kapı kapı dolaşıyor. Ne olacak bu milletin hali? Neden yabancı insanlar mahallelere sokuluyor? Neden başıboşluk var? Bugün buraya çıkan yarın evimize girer, hayvanlarımızı alır. Biz ne yapacağız? Hiç mi bir yere gidemeyeceğiz? Biz bunlara önlem alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

 


Olayın meydana geldiğinde çok korktuklarını ifade eden Cavidan Arabacı ise mahalle muhtarının kendilerini ziyaret etmemesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. Vurdum duymazlıktan yakınan Arabacı, gözyaşları içinde adalet istedi.

 

 


Arabacı, “ Benim ekmek param yoktu. Bu evimi zorla yaptım. Çocuklarımı okuttum tek bir asgari ücretle. Ben çocuklarımı bırakıp bırakıp gidiyorum işe. Nasıl bırakacağım çocuklarımı evde? adalet istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

 


Evin çatısından ise geriye viraneyi andıran görüntüler kalırken, ev halkı tedirgin ve üzgün biçimde yetkililerin kendileriyle ilgilenmesini bekliyor. Çatıyı ateşe veren şahıs ise Jandarma ekiplerince gözaltına alındı.