Kaynaşlı Tem otoyolu Ankara istikametinde bir dinlenme tesisinin Restoran kısmının önünde saat 21.00 sıralarında unutulan çanta bomba paniğine neden oldu.

Restoran bölümünün önünde kuşkulu bir çanta gören tesis işletmecileri, içinde bomba olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, Jandarmaya haber verdiler.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri çantanın bulunduğu alanı emniyet şeridi ile çevirerek, önce tesisin içinin boşaltılmasını ve olay mahalline yakın araçların kaldırılmasını sağladılar. Ardından olay yerine 112 acil servis ambulansı ve Düzce Belediyesine ait İtfaiye ekibi çağrıldı. Vatandaşlar şüpheli çantanın bulunduğu alandan uzakta meraklı gözlerle olayın sonucunu beklemeye başladılar.

Son zamanlarda yaşanan bombalama eylemleri nedeni ile Jandarma tarafında büyük bir titizlikle şüpheli çantanın bulunduğu alan koruma altına alınırken, olay mahallinin yakınlarına hiç kimse yaklaşmasına izin verilmedi. Bolu İl Jandarma Komutanlığından gelen bomba imha ekibi olay yerindeki ilk incelemesinin ardından şüpheli çantaya fünye bağlayarak patlattı.

Çantanın patlatılmasının ardından özel giysili bir bomba imha uzmanı emniyet şeridi içinde inceleme yaptı. İnceleme süresince tesiste bulunan vatandaşlar sonucu nefeslerini tutarak bekledi. Şüpheli çantadan, “Üç Ayların Fazileti” isimli bir kitap ve patlama nedeniyle dağılmış durumda bulunan, din görevlilerinin kullandığı cinsten bir sarık çıktı.

Şüpheli çantanın tesiste mola veren bir yolcunun unuttuğu tahmin edilirken, herhangi bir tehlike bulunmadığının anlaşılması üzerine tesiste durum normale döndü.