Düzce ve çevresinde sac yüklü tır ve kamyonları çalan 7 kişilik hırsızlık şebekesi, 24 saat süren takiple, İstanbul'un Pendik ilçesinde, son çaldıkları sac yüklü tırla yakalanmıştı.

Bugün Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından aynı çeteye mensup 3 kişinin daha yakalanarak sorgulandığı ve mahkemeye sevk ettiği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen ve tutuklanan çete üyesi sayısı 7 kişiye çıkarken bugün yakalanarak mahkemeye çıkarılan ve tutuklanan çete mensuplarının Y.K, K.K, M.U isimli şahıslar olduğu öğrenildi.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinden, İstanbul'a götürülmek üzere rulo sac yüklenen 81 AL 864 plakalı tır, D-100 kara yolunun Düzce'nin Çoban mevkisinde, araç sahibi Avni Doğan'ın evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce sabaha karşı çalınmıştı. Yaşanan hırsızlığın ardından Doğan, Düzce Emniyet Müdürlüğüne sabahleyin ihbarda bulunmuştu.

Araştırma başlatan Düzce Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri ve Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, TEM otoyolu üzerindeki Hendek,Sakarya, Kocaeli otoyol gişelerinde bulunan kamera görüntülerini incelemişti. İncelemelerde çalıntı tıra eşlik eden bir otomobil tespit edilmişti. Düzce Emniyet Müdürlüğü, İstanbul ve Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve jandarma ekiplerinin iş birliğiyle; Gebze gişelerinde çıkış yapan tır ve otomobil takibe alınmıştı. Zanlılar, İstanbul'un Pendik ilçesi Kaynarca semtinde, çaldıkları tır ile sacı satmak istedikleri sırada ekipler baskın yaparak 7 zanlıyı yakalamıştı. .

Araştırmalarda 7 kişilik şebekenin 2 yıldır, Karadeniz Ereğli ile İstanbul hattında sac taşıyan 8 adet tır ve kamyonu çaldıkları belirlendi.