Düzce sokaklarında elektrikli bisiklet ve motosikletler trafikte sürücülere korku salıyor. . Düzce bir tarafta artan araç sayısı ve park sorunu ile boğuşurken, diğer tarafta kazaların çoğunluğunu motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinden kaynaklandığı gözlemleniyor.

 

Şehir içi trafik yoğunluğunda tersten gelen elektrikli bisikletler trafik akışını olumsuz etkilerken diğer sürücüleri de tehlikeye düşürüyor. Elektrikli bisikletlere herhangi bir ceza yaptırımı olmaması vatandaşların ilgisini arttırıyor. Bilinçsiz kullanım da kazaları beraberinde getiriyor! Canları pahasına kural ihlali yapan sürücüler zaman zaman yaptıkları hareketlerle de yürekleri ağıza getiriyor. Yayaların kaldırımda yürürken dahi karşısına çıkabilen bu vasıtalar aslında Düzce’deki bisiklet yolu eksikliği ortaya koyuyor…

 

Son olarak Aydınpınar caddesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan genç çocuk ağır yaralanmıştı.

 

Motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet sürücüleri Düzce trafiğinin yoğunluğunda yayaları ve araç sürücülerini tehlikeye düşürmeye devam ederken, başka canlar yanmaması için biran önce önlem alınması gerekiyor.

 

Haber; İ.KELEŞ