Dün Gölyaka'da güne damgasına vuran cinayet olayı aydınlanmaya başladı. Akşam saatlerinde iddiaya göre 28 yaşındaki E. A Gölyaka Cumhuriyet Caddesinde ablasının boşandığı eşi Arslan Mezarcı'yı otomobilin içerisindeyken vurarak öldürdü. Olayla ilgili E.A ile amcasının oğlu M. A gözaltına alındı. Gölyaka'da husumetli olduğu eniştesini öldürdüğü öne sürülen E. A. ile amcasının oğlu M. A emniyetteki sorgusunun ardından bugün adliyeye çıkarıldı. E.A ile M. A çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetteki ifadesinde E.A'nın suçu kabullendiği "O beni vuracağına ben onu vurdum" dediği iddia edilirken, amcasıın oğlu M.A ise E. A'nın cinayeti işleyeceğinden haberi olmadığını söylediği bildirildi.
Öte yandan sokak ortasında yaşanan cinayetin sinyalinin günler öncesinden verildiği ortaya çıktı. Tekstil fabrikasında çalışan eski enişte Arslan Mezarcı'nın iddiaya göre kendi sosyal paylaşım hesabından eski eşi ve ailesi hakkında küfür ve hakaret içeren yazıların yanı sıra kendisinin de tehdit aldığı yönünde paylaşımda bulunduğu iddia edildi. Mezarcı'nın sosyal paylaşım hesabından 1 hafta önce de "Vurgun olursa hakkınızı helal edin" yazdığı öğrenildi.
OLAY
28 yaşındaki E. A. ile ablasının eski kocası Arslan Mezarcı ile aralarında bir süredir devam eden husumet, akşam saatlerinde iddiaya göre Arslan Mezarcı'nın eski eşinin evine gitmesi ile tartışmaya dönüştü. Kavgaya dönüşen tartışmanın ardından evden ayrılan eski eniştesinin peşine düşen E.A Cumhuriyet Caddesi'nde iddiaya göre otomobilin içinde kurşunlar yağdırdı. Olay yerinde hayatını kaybeden Mezarcı'nın, biri 3 diğeri ise 6 yaşında iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

Haber; S. KAŞKIR