Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Düzce Eski Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu ile birlikte Erzurum'daki davada tutuklu yargılanan sanıkları tahliye etti. Davanın bugünkü duruşması, izleyicilerin çok olması nedeniyle Yargıtay Konferans Salonu'nda yapıldı.
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada tutuklanan İlhan Cihaner, Recep Gençoğlu, Nedim Ersan, Ersin Erkut, Murat Yıldız, Sabri Barkın İnce, Kıvılcım Üstel, Şenol Bozkurt, Şinasi Demir ve Orhan Esirgen hakkında ''isnat edilen suçlamaların tutuklama için tek başına yeterli olup olmayacağı gözetilmeden'' tutuklama kararı verildiğini belirten Daire Başkanı Ülker, ''dosyadaki hukuki bulgu ve belgeler gereği koşulları oluşmayan tutuklama kararının kaldırıldığını ve sanıkların koşulsuz tahliyelerine karar verildiğini'' açıkladı.
Daire Başkanı Ülker, tüm sanıkların derhal salıverilmeleri için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına ve sanıklar hakkında adli kontrol uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.
Öte yandan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine Eskişehir'de 27 Ocak 2010 tarihinde gözaltına alınan ve 31 Ocak 2010'da götürüldüğü Erzurum'da mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kıdemli Albay Gençoğlu hakkında verilen karara, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı itiraz etmiş, savcının itirazını yerinde bulan mahkeme, Albay Gençoğlu hakkında tutuklama kararı vermişti. Yaklaşık 4.5 aydır tutuklu bulunan Gençoğlu, dünkü duruşmada tahliye edildi.

Haber; H. KAYA