Düzce Valiliğinin prefabriklerin kaldırılacağını açıklamasının ardından paniğe kapılan vatandaşlar, bir destek, biraz da çözüm umudu ile toplanarak belediyeyi ziyaret ettiler. Prefabrik sakinleri belediyeden umduklarını bulamadılar.

 

 

Belediyenin hizmet katında toplanan Prefabrik sakinleri, belediye başkanı Mehmet Keleş ile görüşmek istediler. Zabıta Müdürü İlyas Daniş ile bir süre görüşen vatandaşlar, müdürün sorunun muhatabının Belediye olmadığını söylemesine rağmen Başkan Keleş ile görüşmekte ısrar ettiler.

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in olay yerine gelerek, sorunlarını anlatan prefabrik sakinlerine konunun valiliğin tasarrufu olduğunu, kendisinin bu konuda elinden bir şeyin gelmeyeceğini söyledi.

 

Vatandaşlar mağdur olduklarını, verilen bir ay sürenin az olduğunu, kalacak yer bulsalar bire ekonomik durumlarının  iyi olmadığını öne sürerek, Başkan Keleş’ten uygulamanın durdurulmasını istediler.

 

Başkan Keleş, Prefabrikleri valilik ve Bayındırlık’ın dağıttığını, elinden gelen tek şeyin bu durum ile ilgili olarak Valilik ve Bayındırlık ile görüşmek olduğunu, en mağdur olanların çıkarılmaması için görüşebileceğini başka ne söylese doğru olmayacağını belirtti.

 

Başkan Keleş’in görüşme boyunca aynı şeyleri söylemesine rağmen suçlayıcı tavır içine giren bazı ziyaretçilerin ısrarları karşısında sinirlerine hakim olamadığı anlar da yaşandı. Başkan Keleş, prefabriklerdekilerin dokuz yıldır bedava ikamet ihtiyaçlarını karşıladıklarını, biraz da kabahati kendilerinde aramaları gerektiğini dile getirirken, sürekli laf atan bir vatandaşı da azarladı.

 

 

Başkan Keleş kendilerine yardımcı olmak istediğini elinden geleni yapacağını söyleyerek kalabalığın yanından ayrıldı. Bunun üzerine belediyeden beklediklerini bulamayan prefabrik sakinleri uygulamadan vaz geçilmesi için Ak Parti’ye giderek partinin il yönetimi ile konuyu görüşmek üzere belediyeden ayrıldılar.