Dün Akşam saat 20 sıralarında Cedidiye Mahallesi General Mithat Sokak ve Nabi Sokak’ın birleştiği mevkide maddi hasarlı bir kaza meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 81 ED 576 plakalı araç General Mithat sokaktan ve ters şeritten hızlı bir şekilde geldi.

81 AF 433 plakalı araç ise Nabi sokak üzerinden Ankara istikametine giderken, bir anda iki araç kavşakta çarpıştı.

İki araçta da maddi hasar meydana gelirken, iki sokağı birleştiren kavşakta evi bulunan Bayram Yıldız isimli bir vatandaş isyan etti. Her gün bir kazanın olduğunu ve evlerinde rahat uyuyamadıklarını dile getiren Yıldız,  “ Bir gün yolu kapatırsam şaşırmayın” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yıldız, “Evimize gelip rahat rahat oturmak istiyoruz. 5-10 dakika sonra bir kaza meydana geliyor. Ya evin merdiven bölümüne, ya arka evin duvarından evin içine girmiş olan bir araç görüyoruz. Her sokağın başında setler var. Ama bizim bu sokağımızda ki set kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde bir kazada kayınbiraderim merdiven boşluğu ile araç arasında sıkıştı. Burada birilerinin canının yanması mı gerekiyor. Araçlar burayı pist sanıyor. Çok hızlı gidip geliyorlar. Bazen araçlar ters şerite girip öyle hız yapıyorlar. Sonuç ya bizim eve ya da bir arkada ki eve giriyorlar. Ben artık bu durumdan bıktım. Evimizde rahat rahat uyuyamıyoruz. Bir gece ansızın kaza olacak bizim başımıza bir şey gelecek diye endişe ediyoruz.” dedi.

Kaza yapan iki sürücü kendi aralarında anlaşarak ayrılırken,  vatandaşlar ise yola set yapılmasını istedi.