Ramazan Bayramı'nın bu sene hafta ortasına gelmesi nedeniyle, kamu kurumlarının pazartesi ve cuma günü de idari izinli sayılması ile ortaya çıkan dokuz günlük tatil bugün başladı.

Bayram nedeniyle vatandaşların akrabalarının yaşadığı yerlere yola çıkmaya başladı. Düzce otogarı'nda bulunun seyahat firmaları gelen yolculara yer veremez hale geldiler. Cuma gününden Pazartesi gününe kadar tüm otobüslerin dolu olduğu öğrenilirken, dönüş rezervasyonlarının da yapıldığı öğrenildi. Otobüs firmalarının bayram arefesinde en önemli gayretleri ek seferler üzerinde yoğunlaşıyor.

Bayram tatili nedeniyle yolların daha kalabalık hale gelmesi nedeniyle Trafik ekipleri gerek D 100, gerekse D 655 ve TEM otoyollarında denetimlerini sıklaştırdılar. Gerek sürat, gerek emniyet kemeri takılıp takılmadığını kontrol eden Kaynaşlı Bölge Trafik Ekipleri, güvenli bir yolculuk için vatandaşlara tavsiyelerde bulundular.

Trafik polisleri tarafından durdurulan vatandaşlar yapılan kontrollerin kendileri için olduğunun bilincinde olarak, hoşnut olduklarını dile getirdiler. Vatandaşlar, her bayram “Kanlı Bayram” haberlerini izlemekten bıktıklarını, bu nedenle trafik ekiplerinin yaptığı uygulamaları desteklediklerini de ifade ettiler..

Bu arada öğle saatlerinden itibaren yavaş yavaş araç trafiği artan TEM Otoyolu'nda, akşam saatlerine doğru trafik iyice yoğunlaştı. Araçların kaygan zemin nedeniyle otoyolda yavaş seyretmeye çalıştığı da dikkat çekti.